De slaapkamer

De bedden van DOUX zijn geïnspireerd op de beste hotelbedden van het moment en bieden een hemels slaapcomfort. Dankzij hun hoogwaardige kwaliteit en hun geheel eigen karakter wordt er voldaan aan de wensen van iedere slaper. Het hoog / laag bed vergemakkelijkt het in- en uitstappen. Ook als men hulp of verzorging behoeft is dit bed een uitkomst. De bedden kunnen makkelijk uit elkaar, zodat het verschonen en /of o.a. de hulp verlening eenvoudiger maakt. Het bed kan simpel worden ingesteld op werkhoogte van de hulpverlener of naar de behoefte van de gebruiker.

De dekmatrassen zijn van uitsluitend natuurlijke materialen gemaakt. De vulling van de featherbeds bestaat uit een speciale mix van dons en veertjes, afkomstig uit Europa en van de hoogste kwaliteit. Dankzij deze samenstelling ondersteunt het DOUX Featherbed uw lichaam op een ultrazachte en ergonomische wijze. Het dons en de veertjes zijn antiallergisch en hebben een groot ventilerend vermogen. Bovendien beschermt het DOUX Featherbed tegen stof, vuil en transpiratie en verhoogt zo de levensduur van uw reguliere matras.

Informatie: Doux Luxery en Comfort
President Kennedylaan19
2517 JK Den Haag
Tel: 085-4010759
www.doux.nl

Bed alarm

Een goede nachtrust, met een gevoel van veiligheid. Bang dat een naaste 's nachts het bed verlaat, onrustig ronddoolt enz. Met het bed alarm is het makkelijk een extra oogje te kunnen houden op personen die niet zonder hulp of toezicht hun bed kunnen of mogen verlaten. Men kan rustig slapen omdat nadat de persoon in kwestie het bed verlaten heeft en de insteltijd verstreken is, het omroepsysteem wordt geactiveerd. Zo kan er snel en adequaat iemand in actie komen. Het bed alarm kan onopvallend onder het matras worden gelegd. (Hiervan is ook een stoel variant beschikbaar).

Vloer alarm

Een alarmmat die het oproepsysteem activeert zodra de bewoner er op gaat staan. Beide systemen functioneren eventueel aanvullend op elkaar. De werking van deze alarmeringsproducenten is uitermate eenvoudig. De schakelaar van de tijdvertraging wordt op de juiste tijd ingesteld. Beide alarmen bestaan in zowel draadloos als bedrade uitvoering

Deur alarm

Stel, het is voor uw parten beter dat hij of zij niet zonder begeleiding de kamer of eh thuis verlaat. Hoe zorgt u ervoor dat dat ook inderdaad niet gebeurt? Het is niet vol te houden als je permanent iemand in de gaten moet houden. Toch wilt je te allen tijde voorkomen dat dit gebeurt. Het deuralarm bestaat uit een magneetcontact dat op de deur bevestigd wordt. Zodra de persoon de kamer wil verlaten en de deur opent ontstaat er alarm gekoppeld aan het (bestaand) oproepsysteem. U kunt dan direct gaan kijken wat er aan de hand is en op deze manier onveilige situaties helpen voorkomen. Om onnodige alarmsituaties te voorkomen, bijvoorbeeld als u zelf de ruimte betreedt, is een intervaltijd ingebouwd. Er is dan voldoende tijd om het alarm te resetten.

Epi-Watcher

Een eenvoudige oplossing voor moeilijke momenten. Epilepsie en nachtrust. Ervaringsdeskundigen weten dat die twee dingen niet goed samengaan. Om nachtrust te bevorderen is, in nauwe samenwerking met SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, de Epi-Watcher ontwikkeld: een uniek apparaat dat epilepsieaanvallen vroegtijdig registreert en vervolgens alarmeert. In praktijk is het vaak moeilijk om echte epilepsie aanvallen te onderscheiden van bijvoorbeeld een onrustig slaapritme.

Het alarm wordt in werking gesteld zodra de sensor trillingen opvangt en werkt op radiogolven. Een ingebouwde timer zorgt ervoor dat het alarm niet kan afgaan, wanneer de patiënt zich omdraait in zijn slaap. Het apparaat is zowel in draadloze als wel in een bedrade versie is leverbaar. De mogelijkheid bestaat de Epi-Watcher via een externe telefoonmelder een spraakboodschap of sms te laten versturen naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer of een melding te laten verzenden naar een bestaande alarmcentrale.

Wegloop Systeem (VWS)

"Zo veel vrijheid als mogelijk - zo veel bescherming als nodig" Het Wegloopsysteem is de ideale begeleider in zorgomgevingen bewoners zonder oriënteringsvermogen bewegingsruimte in precies vastgelegde gebieden. Het systeem bewaakt, meldt en documenteert het als bewoners dit vastgelegde gebied verlaten.

Het wegloopsysteem zorgt voor een optimale en omvangrijke bescherming en een grote mate van bewegingsvrijheid. Het systeem werkt zowel in- als ook buiten gebouwen en beschikt over een gecombineerd energiemanagement.

Bovengenoemde producten en oplossingen zijn allen van het merk Vahlkamp en kunnen los of in verband met elkaar worden toegepast. 
Waar te koop of te huur:  www.vahlkamp.nl

Looproute verlichting

Niet meer in het donker je weg naar toilet zoeken maar met (groene) verlicht die automatisch aan gaat als u uit bed stap en er voor zorgt dat de ruime voldoende wordt aangelicht om zonder val of struikel gevaar uw weg naar het toilet te vinden. Het groene licht zorgt ervoor dat u niet klaarwakker wordt en bij terugkomst in bed ook weer makkelijk in slaap valt. In de badkamer gaat de verlichting aan op 25% van het normale sterkte en ook verschijnt licht bij het toilet.

Dit systeem is gebaseerd op het basis intelligent huisnetwerk van Hager www.hager.nl

Waar te koop: Van Til domotica
Ropjeskuil 22
1815 HM Alkmaar
Tel: 072-5116693
www.vantildomotica.nl