De badkamer

Materiaalkeuzes in de badkamer zijn erg belangrijk om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Veel valincidenten vinden namelijk in de badkamer plaats. We kiezen vaak voor mooi, begrijpelijk, maar daarmee kiezen we niet altijd voor het verstandigste. Verstandige keuzes kunnen ook heel erg mooi zijn! Immers de badkamer vernieuwen doen we niet elke paar jaar. Een goed begin is het halve werk.

  • Antislip op de vloer.
  • Contrasterende kleuren tegels geven het verschil aan tussen het natte en droge gedeelte.
  • Wastafel lager geplaatst en de sifon aan de achterkant, zodat men er eventueel met een rolstoel onder kan. Er zijn ook een mogelijkheden voor in hoogte verstelbare wastafels.
  • Gemakkelijk in hoogte verstelbare douchekop.
  • Steunen op diverse plaatsen aangebracht.
  • Douchegordijn, geeft mee in geval van val. De gordijnringen laten dan één voor één los en breekt mogelijk de val
  • Ergonomische wastafelkraan. Hiervan is de bedieningshandel net even iets langer en staat deze een tikkeltje schuin, zodat men er beter bij kan.
  • De douchekraan niet onder de douchekop plaatsen. Plaats je de douchekop onder de kraan dan is de kans groot dat je heet of koud water over je heen krijgt. Een eventuele verzorger blijft droog.
  • Personen alarmering.

Ten aanzien van het tegelwerk kunt u zich klaten adviseren door een badkamerspecialist. Badkamer meubilair is afkomstig van de fa HEWI

Hewi badkamer
msterker@hewi.com
Tel: 033-7890012
www.hewi.com

Ook verkrijgbaar bij:Fa. Timmerman
Kamerling Onnestraat2
1821 BP Alkmaar
Tel: 072-511 8611
www.timmerman-alkmaar.nl

Kranen: fa. Grohe
www.grohe.nl

Douche toilet

Een douchetoilet reinigt zacht met water. Dit is hygienischer dan gebruik van toiletpapier en comfortabeler dan het gebruik van een bidet. Meer en meer mensen raken overtuigd van deze reiniging met water, die in de hygiënecultuur van het Verre Oosten allang vanzelfsprekend is.

Niet alleen hygiëne is een belangrijke factor in onze levensstijl. Comfort is even essentieel. Zo zorgt de oscillerende douche-instelling bijvoorbeeld voor een optimale reiniging. Andere comfortfuncties zijn de stimulerende massagedouche, de zachte ladydouche, en de automatische luchtzuivering. Op die manier wordt het kleinste kamertje uw persoonlijke wellnesszone.

In het Slimste Huis is de Geberit Monolith toegepast
www.geberit.nl/monolith
Tel: 030-6057700

Waar te koop: Bij de badkamerspecialist
Wat kostte het: afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse, benodigde aanpassingen en type WC waarvoor wordt gekozen.